LepšieBývanie.sk - úvodná stránka

Centrum.sk

Nie ste prihlasený   Prihlásiť | Zaregistrovať


LepšieBývanie.skDiskusieZáhradka a zeleň v byte – Cvikla - poznáte jej moc? - Pridanie príspevku

Vytvorenie príspevku

Text príspevku:

Diskusia na tému: Cvikla - poznáte jej moc?

Červená repa, mnohým skôr známa pod názvom cvikla, je v našich končinách bežne dostupnou zeleninou. Používa sa koreň, ktorý má podobu tmavočervenej buľvy. Cvikla nie je ani zďaleka tak bežne využívanou zeleninou ako iné druhy, no je hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste ju mali určite zaradiť do svojho jedálnička. Cvikla lieči Cvikla je cenným zdrojom mnohých pre organizmus významných látok. Za spomenutie stoja vitamíny skupiny B, C-čko, karotén či železo. Vďaka obsahu týchto a ďalších vitamínov a minerálov je červená repa ako stvorená na podporu zdravia nášho organizmu. Čo všetko vám pomôže vyliečiť? Konzumácia cvikle sa odporúča napríklad pacientom trpiacim anémiou - chudokrvnosťou. Cvikla je bohatým zdrojom

Linda
Nadpis: Zázrak prírody - CVIKLA 25.04.14 17:02:17 | IP: 195.49.189.*
U mňa je na prvom mieste CVIKLA. Robíme si ju s priateľom sami po domácky, je výborná, cítim sa po nej ako znovuzrodená. Jedla by som ju každý deň. L.
moroni
Nadpis: Popol v zahrade ? 05.04.10 14:58:35 | IP: 213.151.217.*
Rad by som pocul nazor odbornikov-zahradkarov o ich skusenostiach ci poznatkoch moznosti vyuzitia popola z tvrdeho dreva / dub,buk,agat a pod/ v zahradkach.Udajne je tento popol vhodny davat pod stromy do kruhu, neviem vsak ake mnozstvo, kedy , a pod ktore stromy ale hlavne pre aky ucel.Je to vhodne ci nie , pripadne kde ho je mozne pouzit / napr. do pody pod zeleninu,ozdobne kriky a pod.Za dobru radu a vsetky skusenosti dakujem .
Sisa
Nadpis: RE: Popol v zahrade ? 10.11.12 19:51:58 | IP: 92.245.5.*
na záhrade nikdy popol z krbu nevyhadzujeme, vzdy sa nim na koniec sezony posype zahrada, ked uz je zelenina vybratá, možeš to urobiť aj teraz, ked je už porýľované... neviem prečo, ale odjakživa to takto robíme... tak asi niečo na tom bude....
Marcy
Nadpis: RE: Popol v zahrade ? 10.04.10 17:52:58 | IP: 95.102.245.*
pri vypaľovaní trávy (nesmie sa,ani nerobím :)) ) pekne medze zazelenajú .....popol pridávam priebežne do kompostoviska po celý rok,na jar som jemnú vrstvu zapracovala do pôdy ...je to kvalitné hnojivo za predpokladu,že nie je pálené morené,lakované drevo
hanka
Nadpis: acai 03.07.12 13:42:55 | IP: 91.127.32.*
velmi dobrym zdrojom vitaminov a ako detoxikacne cinidlo je acai http://www.predajbylin.sk/acai_plod_mlety/index.ht ml
Marcy
Nadpis: je to už dávno :))) 27.11.09 13:50:10 | IP: 95.102.200.*
som si po kúpe odšťavovača ihneď urobila čerstvú cviklovú šťavu...2 x som sa zľakla,raz z mdloby,ktorá ma chytila a druhý krát na záchode,kedy som čúrala ružovo :)))...od vtedy pijem iba zriedenú .....milujem boršč,rada by som prijala nejaký recept na pečenú cviklu,neskúšal niekto ???
Gabriela
Nadpis: RE: je to už dávno :))) 25.02.12 17:08:44 | IP: 109.97.69.*
Podobne aj ja D:D tak som sa zlakla, vypila som asi 3 dcl cviklovej stavy, a ma chytili mdloby na odpadnutie,, asi po polhodine som bola ok. a potom ten moc.. D:DD la vie en rose,.. a dalej stolica uplne cierna. :DDD jezis to boli stresy D:D
blanka
Nadpis: Cvikla a jej moc. 10.01.10 20:04:28 | IP: 78.99.68.*
Čerstvú cviklu odšťavím a nakoľko má veľmi zemitú chuť tak šťavu riedim 1:1 bú s pomaranč. džusom, alebo ešte lepšie s jablkovou prírodnou šťavou a pridám citrón. Pijem denne asi 2dcl po dobu 14 dní. Potom pauza. Je to na očistu a tým pádom aj regeneráciu organizmu.
Dusan
Nadpis: RE: Cvikla a jej moc. 10.05.10 08:43:30 | IP: 62.65.187.*
Ahoj Blanka,
pijem cvikľovú šťavu 2x 1 dcl denne už vyše dvoch týždňov.
Mám si dať pauzu ? a akú dlhú ?.
Napíš mi prosím ťa na mail bach@petrzalka.sk
fery66
Nadpis: Cvikla 21.02.10 13:25:03 | IP: 95.102.227.*
Ja jedávam surovú strúhanú cviklu zmiešanú s varenou ryžou. Chutí to výborne!
alenka
Nadpis: šťava z cvikly 21.01.10 16:56:30 | IP: 88.212.40.*
Ako dlho sa môže šťava s cvikle nechať odložená v chladničke, vie mi niekto poradiť?
ex
Nadpis: cvikla trochu inak 30.11.09 17:25:27 | IP: 91.191.94.*
...čítam vaše príspevky a okrem pečenej cvikly som ju jedla na všetky spôsoby..u nás na SVK je menej známy šalát z cvikly: uvariť asi kilo neolúpanej cvikle /veľkosť trochu väčšia ako pingpongová loptička/ , olúpať, nakrájať na mesiačiky o hrúbke asi 1a pol cm a dať do sklenej misy, do toho pridáme popučený cesnak 3 strúčky, ale istejšie je to nožom rozpučený-má lepšiu arómu, 2 lyžice oliv. oleja, oregáno a asi 1-2 dl jablčného octu... spolu dobre premiešať a do chladničky...verte, že čím je dlhšie v chlade-tým je božskejší...v prvom momente je to niečo iné, než sme praktizovali my tuná v strúhanej podobe a zaliate sladkokyslom náleve, ale verte že na chuť tomu prídete:-)))...tiež to robím ako prílohu k mäsu
airam
Nadpis: rubinovy zazrak 24.11.09 09:47:22 | IP: 80.87.214.*
Ja ju uz dost dlho milujem a uzivam si jej ucinky ;)
dm
Nadpis: RE: rubinovy zazrak 29.11.09 17:38:04 | IP: 88.212.41.*
Na doplnenie,surovú cviklu nastúham- pridám med a šťavu z 1 citróna. Výborný liek na pečeň a na detoxikáciu ogranizmu. potom robím aj tento šalaá so surovej cvilky. nastrúham cviklu pol zeleru premiešam pridám citrón. šťavu, trošku medu , a polejem olivovým olejom ako príloha .
evita
Nadpis: cviklový šalát 27.11.09 14:38:52 | IP: 95.102.210.*
Poznám výborný šalát z cvikly. Z hotovej sterilizovanej cvikly - strúhanej - scedím šťavu a do cvikly pridáme varené vajíčko a jogurt. Je to výborný šalát aj k mäsu, alebo len samotný s pečivom. Dobrú chuť!

Upozornenie: Jednotlivé diskusné príspevky vyjadrujú názory čitateľov. Administrátor servera nemá možnosť ovplyvniť ich obsah, môže ich však vymazať v prípade porušenia pravidiel používania služby. Neprijateľné sú predovšetkým vulgárne a rasistické príspevky, či neplatená reklama.

Aktuálne | Katalóg firiem | Dnes | Mapy | Cestovné poriadky | E-mail | Žena | Wanda.sk | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Showbiz | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice | TV program | Horoskopy | Zľavy | Testy | Receptár | Reality

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 1999-2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.